29 januari 2013

Trestegsraket mot förkylning, filt över axlarna och digg i örona. Massivt barnlängt och så kreativt kaos runtikring. Planerar tidning fysiskt. Stylar modeller, hänger gardiner och letar locations mentalt. Och drömmer innerst inne om nåt helt annat.

26 januari 2013

En lite mindre vanlig dag på jobbet. Jag storstädar i studion, ungarna teatrar. Glad blir jag. Av sällskapet, lusten och den totala avsaknaden av tekniskt flimmer framför ögona. Bakåtsträvarmorsan i sitt esse.

24 januari 2013

Så dumt det är. Va? Att börja dagen med att jämföra. Framgång och lycka och hårkvalitet. Fast jag i själva verket har alldeles nog att tampas med. När jag i vart annat andetag undrar om jag fixar det här. För att i nästa lätta från marken. I övrigt. För att i mångt och mycket vara en kreativ drömmare är jag egentligen fasligt nöjd med hur jag tar mej igenom omfattande budgetplaneringar. Som jag för tillfället allra mest sysslar med, på varenda front och från morgon till kväll. DET. Ska jag fokusera på idag. Istället för ytliga blodkärl och ständiga livsförverkliganden på en sketen rad.

13 januari 2013

Värld. Världare. Världast.

Förbereder för presentation. En början på en stor. Rätt så livsviktig, känns det som. Struntar i alla oskrivna regler. Klipper, klistrar och fnissar åt min egen genialitet. Tillbaka till 4. Skjuter från höften. Siktar med hjärnan. Lossar med hjärtat. Full på lek. Lös på krav. Borta är om:en och men:en, Jante och Alla Dom Andra. Å jag tänker för en sekund. Att kanske är det så. När man är inne på sitt trettioförsta år. Att man faktiskt har lärt sej nåt. Om sej själv och andra. Av misstag och panik och lycka och noll och nitar och ansvar och underbart och förlåt och barn och o-barn och hopplöst och depp och sjukdomar och medgång och svek och naket och husbrand och skit och motgång och ärligt och skilsmässa och död och tvivel och nykärt och tro och hybris och påt igen. Så att det börjar bli så mycket enklare att bara vara precis den man är?

7 januari 2013

Plågsamt potpurri.

Soffjobbar jämte ifartenskrivna anteckningar. Om knopar, Japan och E:n. Försöker hitta flytet i tankarna. Tryggheten. Disciplinen. Lägga band på latheten och fastnet. Och ivern att sätta igång. Så många saker som hänger på saker. Varandra. Jan blir stort. Nejn blir större. Låt oss gemensamt korsa för yes.

3 januari 2013

Jag är teknisk dyslektiker. Och skäms inte nåt nämnvärt för det. Även om ett och annat ögonbryn höjs över tillsynes grundlösa vredesutbrott över kaffekokare, fickteknik och detta obegripliga pärlband av fjärrkontroller. Men nu, när jag mer än gärna vill ladda ner Trendensers inte nådigt populära iPadmagasin till makapären jag sedan länge överlåtit till barna. Så blir det genant. Nu. När jag vill ge det lillaste jag kan tillbaka till Frida som i senaste numret publicerar en artikel om rätt så mycket mej. Jag googlar kurs. Önskar intresse. Och bugar djupt för uppmärksamheten.

2 januari 2013

Hemmakontoret avdammat. Almanackan inköpt. Simskoletider, laserdomekalas och sophämtningsdatum på frontrow. Ett och annat vet-redan-nu i darrigt bläck. Bokföringslängt. Liggläget bytt mot stående, efterbrandensaneringen påbörjad och första tvåmannakonferensanhalten säjer Stockholm. Letse go.

1 januari 2013

Det är fiffigt ändå, livet. Att det styr och ställer självt. Som om det vet att man behöver. Målar upp Meningen med allt tydligare konturer. Allteftersom. Jag struntar blankt i att börja nåt nytt. Jag tänker fortsätta finslipa på det liv jag redan har. Önskar. Som är upp och ner och stort och smått. Mycket, litet och marängsviss. Jag ska njuta. Trivas. Gilla. Lite mer för varje dag. Våga större och tro mer. Nytt år, samma möjligheter. Så jobbar jag.