29 oktober 2012

Snortidigt imorse gick startskottet för veckan med NY och Aspen i vrålskön miljö i Jönköping. Kan från hotellsängen trött men nöjd konstatera att vi har fått en skön start på vårt uppdrag. Förutom att vänsterställa tops med stor framgång har jag också krockat lätt, blivit med kaktustagg i fingret och än en gång trillat ner för en trapp. Men mamma, jag mår bra. 4 days to go.

27 oktober 2012

Själslig artros.

Att det ska vara så jäkla svårt, vissa dagar. Trots raka plankor och sneda plankor och statiska situps. Att lyckas med något så självklart som att hålla sig upprätt. Suga in magen, släppa ner axlarna och låta näsan peka mot himlen. Att för en gångs skull lyckas bortse från den själsliga lufttappningen och bara räta på ryggfanskapet.

26 oktober 2012

I dagens knöliga schema lyckades jag till min glädje göra plats för finbesök på kontoret. Frida och Bodil tittade förbi för att prata företagande, stylistens verkliga (!) vardag, förverkligande av drömmar och kaninhjärtan med ständigt rus. Dom plåtade också, inte minst. Om det hamnar nånstans återstår att se. Tack säjer jag för påhälsningen och ränner vidare i min jakt på props, presenter och P.

24 oktober 2012

Idag är jag on fire. Tack käraste ni som tålmodigt fjuttar på när lågan fladdrar. Som utan att kanske begripa det själva puttar syret tillbaka. Snart är också julen här, igen. Vinterdeppet kan slänga sej i väggen, jag vill dansa mej svettig hela natten.

23 oktober 2012

Bäddar man så liggs det.

Utan förspel, inget glid. Och fastän jag har hållit på med det här ett bra tag blir jag fortfarande ofta tagen på sängen över hur otroligt omtumlande omvälvande omfattande den förberedande processen inför ett projekt är. Stort som smått. Nerver. Ångest. Attgöra. Hjärnfrys och slutligen kreativ orgasm. I bästa fall. Jag moodar friskt ikväll. En veckas miljöplåtning kräver sin kvinna. Plus te i mängder, klassiskt i öronen och, ska gudarna veta, många obekväma kullerstensmil i benen. Det kittlar på bra nu, det gör det. A good sign.

22 oktober 2012

Kläder har hängt på dom här galgarna i 12 år. Hans och mina. Och fastän vi gemensamt bestämt att våra saker inte längre ska trängas omlott. Så känns det. Såinihelvetefan. Kärleken sitter i väggarna, där jag är kvar. Det blir sol och vackert på min gata en dag. Blir det.

21 oktober 2012

S(k)öndagssurprise.

Man kan av flera anledningar få sej en chock när man oplanerat råkar skåda sej själv i en spegel. Det hände mej nyss, när jag slängde en snabb blick i skyltfönstret och såg min kropp med ett långt barn vid var sida. Då slog det mej plötsligt. Att jag på riktigt är mamma, till mina vackra stora tu. Dra mej baklänges så maffigt.

20 oktober 2012

Jag älskar loppisarna och dom älskar mej. Jag göder dom, får deras business att blomstra. För på min ständiga jakt efter saker som jag bara måste ha, är jag inte sällan beredd - faktiskt ofta så illa tvungen - att betala överpriser. Stora sedlar för bildskönt men väl förbrukat skrot. Fast jag fyndar riktigt bra också, det gör jag verkligen. Förälskar mej helst i sånt som andra inte ens ser. Pluttet som står kvar när äppellådorna är borta. Glasskålen och överkastet och tanthatten har snart fortplantat sej och fyllt ett tjog gamla avdankade korgar från Konsum. Med saker som vid ett ögonkast från okänd betraktare gör mej svårt schizofren. Och på riktigt barskrapad. För med tio miljöer i sikte krävs det mängd. Variation. Jag lastade bilen ordentligt baktung på min lumprunda idag, kan man säja. Utan att för den sakens skull ha det där flytet. Göra-klipp-flowet. Det satt långt inne, men jag har en vecka kvar. Innan jag blandar lortet med nytt och rullar norr över.

19 oktober 2012

DDB, Willys, Johannes och jag har lekt jul idag. Fejat med mat och dukat upp till julbord, trallandes till bjällror och doften av halvfejkad gran. Tack killarna, det var då mysigt värre.

18 oktober 2012

Jag gör, alltså finns jag?

Jag fyller mina dygn med så mycket görande att jag glömmer det viktigaste av allt. Att jag också är. Utan assabrassa, dunkar i ryggen och upp till bevis. Att bara vara det största av alltihopa. Mej själv. Massa ben, fotbollsplansmycket skinn. Hjärta, hjärna och själ. Jag måste irriterande ofta påminna mej själv om vad som är grejen, egentligen. Med tillvaron, livet och universum. Att vara här under en högst begränsad tid. Och passa på att ta jävligt god hand om den.

17 oktober 2012

Det är mej en sann ära att få ingå i olika konstellationer av duktigt folk. Personer som brinner för att utvecklas och ta sej själv och andra framåt. Kunder som medarbetare. Det utmanar mej och mina skills som person och kollega på fler sätt en ett. Lucky me att temandet med flitiga how do you do fungerar just så i produktionen av sprillans nya Emporias kundmagasin. I dagarna öppnar Skandinaviens största köpcentra i Malmö men jag har dessvärre inte möjlighet att vara på plats under kommande pompa och ståt. Istället får jag hålla till godo med att bläddra i premiärnumret av tidningen på nätet där jag bland annat stajlat modet. Så snart jag får tid över ska jag åka på studiebesök. Aka shoppingtrip big time. Missa icke.
Locationscoutar på landsbygden med fotografkompis Jonny. Hittar värsta bästa kråkslottet med originaltapet att hosta upp dyrt för. Om några veckor plåtar vi barn. Förhoppningsvis exakt precis här.

16 oktober 2012

Tillbaka hos de mina igen. Och tokig. På mitt sätt att hänga upp livet på oviktigt. Görande. Ägande. Tyckande. Här finns ju precis allt jag behöver. Borta bra, hemma bäst.

15 oktober 2012

Vi lever då på edgen här på randen till Danmark. I alldeles galet vackra miljöer plåtas tjusiga ladies i tajta trikåer när team Guts/Firewater/Superstudio bygger koncept. Och du. Vill du bli bortkopplad och bortskämd i vinter ska åka till Tina och Lasse. Sladda dessutom in på Höganäs saluhall när du ändå är i krokarna. Två tips från jag.

14 oktober 2012

Efter en hektiskt vecka med dygnetruntjobb, plock, prep, två plåtningar och intensiva förberedelser inför vad som komma skall befinner jag mej i skånska Mölle för tre dagars svettigt uppdrag. Det finns då helt klart värre ställen att reka på än detta. Kan bara bli bra.

12 oktober 2012

Övar poser med liten stjärna under dagens förevigande av mode för generationer. Kund Kungsmässan. Läs nya Magasinet - årets sista! - i mitten av november.

6 oktober 2012

Även om jag förstås mer än gärna skulle vilja åka med NN07-gänget till varmare breddgrader på fotoresa senare i höst är jag glad för förtroendet att kitta upp deras sjukt snygga SS13-kollektion här på near-to-be-hemmaplan. Håll utkik när gräset grönar.

4 oktober 2012

Kanelkesons dag. Bljäbb på magen byts mot stolthet i axlarna. Den sortens galge är bäst.

3 oktober 2012

Sminka i bilen, lyfta skrot i farten, jobba från hotellsängen, sightseeinga på GPS:en, längt-sms:a mobilburet barn och rekvisitashoppa längs med vägen. Mitt liv som reklamnomad.

1 oktober 2012

Arnewise.

Det är knasigt, men vissa jobb känns på nåt vis viktigare än andra. Det är dom där jag förnimmer blodsmak i munnen, vänder ut och in på mej själv, nära på klappar ihop av allt görande och efteråt lovar att jag minsann aldrig ska bli berusad igen. Därför känner jag mej lite rastlös när jag får sitta med uppdrag som mest bara kräver min hjärna. Varken lastutrymme eller fläng - annat än mentalt. Jag har turen att få jobba med flera såna grejer just nu. Som inte gör sej bra som varken backstagebilder eller iögofallande skryt. Men som på sikt har goda utsikter att bli nåt av det mest utvecklande jag har tagit mej för. Jobwise. Lifewise. Om bara pallet pallar.