30 juni 2011


Skvaller, jobb, framtidsdrömmar och så en frukost modell grande under solens gassande strålar i en vacker stad som just vaknat. Kan man få en bättre start på en lång och innehållsrik torsdag? Icke.

29 juni 2011




Rekvisita och kostym stod på agendan idag. Med galonfåtölj, lösskägg, fänrikboots och stringtanga gick vi loss på ett jobb åt Volvo. Svettigt värre - och precis lika trevligt hos Aorta som alltid.

27 juni 2011


Poesi är det nya svarta. Ämnet diskuterades vid en festlig liten tillställning för ett tag sedan och jag lovade att ge det hela ett försök. Och hey, varför inte?, tänkte jag med mina stora blå. Alla utmaningar är bra utmaningar. Tills jag insåg att jag skulle tvingas gå ut galet hårt med en antik tegelsten av Hjalmar Gullberg (han föddes 1898, jag var tvungen att googla). I den bläddrar jag just nu under flitens lampa i ett frenetiskt försök att hitta takt, ton och förstånd (!) i texter som Broder Död, Fackeldans, Kreaturens suckan och Jakthorn i Alperna. Och precis samtidigt som jag letar flöde, inspiration och personlig utveckling i gammelsvenskans förtrollade land, provar karln min efter påstridig begäran hudfärgade damstringtrosor i storlek 44.

Så ter sej livet stundom hemma hos mej en ovanligt varm tisdagskväll i juni.

26 juni 2011





En gassande sol. En stilla sjö. En glesbefolkad brygga. Två feta vattenpistoler. Det är heeling för en sleten mamma det. Och en alldeles förträfflig avslutning på en riktigt skön midsommarhelg. Två veckors rush till. Klara, färdiga, gå.

24 juni 2011

Är inte allas det?

- Mamma, din röv är gigantisk. Den är större än ditt huvud.


Idag damp ett rykande färskt exemplar av Jensens Sängars nya produktkatalog ner i lådan min. Under våren har vi tänkt och gjort och nedrans så bra det blev. Och så kul vi hade under tiden. Rudholm och Johäll, hatten av för er. Klicka här för att bläddra själv vetja.

23 juni 2011




Idag hängde jag med Krister i Örgryte hela dagen. Vi hade ynnesten att vistas i ett hus som bjöd på massvis av inspiration och överraskningar tack vare ett skickligt möte mellan femtiotal och innovativ, modern design. Plus grymt gästvänliga innehavare. Många fina bilder blev det och reportaget i sin helhet dyker upp i en av rikets bästa inredningstidningar så småningom.

Efter en vecka på fältet blir man lätt arbetsskadad. Så där så att jag funderar på om jag kan äta den där fina frukten som så väl funnit sin plats i den där fina skålen. Fast jag är hemma. Och väldigt väldigt hungrig.

22 juni 2011



Uppdraget med Boråstapeter är avslutat för denna gång. Thank's guys. Ikväll återstår tömning av bilen - samt att fylla den igen. I morgonbitti drar jag till iväg på en hemma-hos. Det var ett tag sedan nu och är alltid lika svårt och lite nervigt. Att rota i och flytta på människors allra mest privata angelägenheter är en obekväm företeelse, men också ett nödvändigt ont. Ska man få det fint får man lida pin... t.

En ny stjärna på himlen.

Sköna mormor är på väg till himlen. Tack kära du för fnissen, kindbenen och aprikoskakorna. Skål för allt det fina som varit, är och kommer. Sov så gott lilla vän.

21 juni 2011


Att gå och lägga sej tidigt, för att sedan vakna när kidsen som bäst ligger och gnisslar tänder, visar sej gång på gång vara ett genidrag från min sida. Sällan är jag så produktiv som nattetid. Lite musik i öronen och nya tillsynes briljanta projekt och idéer för att utveckla Guts. är ett faktum. Dom känns i alla fall riktigt vassa såhär mitt i natten, men visar de sig såsmåningom vara skräp så har jag i alla fall fått tankarna att snurra i rätt riktning. Framåt ska vi mina vänner, framåt.

Just det. Den här affischen beställde jag härifrån häromsistens. Välj själv vad det ska stå. "Neverending" funkar bra på mej, mina celler slutar tydligen aldrig att balansera på den tunnaste av linor. Har fått ha-begär för flera andra posters hos Inreda. Checka in.




Idag har vi gasat på med första fotodagen av två för Boråstapeter. Byrån är Valentin & Byhr och allt har - än så länge - fungerat som en klocka. Härligt.

Dom störtsköna troféerna i papper hittar du hos bönan Bettan på Anyhow. Men rappa på, dom ryker snabbt.

18 juni 2011

Ingen sorg i Göteborg.

Idag handlade jag godis jämte Håkan Hellström. Min spade liksom fightades i byttan med hans om den rätta mängden. Det var en fin stund. Och stor för nån som både är patriotisk och starstruck som mej. Nu tittar jag ner i påsen och hittar inte mycket i min smak. Men det var det bannemej värt.

17 juni 2011


Härliga besvärliga känsla. Rakt i hjärteroten från allkonstnärskan Bååth.

16 juni 2011



Veckan som kommer vigs åt efterlängtat jobb för Boråstapeter. Jag förvandlar och förbereder och undrar om det månne är ångorna från sprayfärgen som gör mej smått hög på livet? En sak vet jag med säkerhet: jag är en sakletare av rang.




Såhär har jag det en vanlig sketen torsdag; stekande sol, frisk luft, gott sällskap och en smått underskön location. Hur jobbar du?

14 juni 2011




Spenderar min tid med Hemtexkompisarna i Borås. Nyper mej gång på gång i armen, är så fånigt lycklig som får uppleva såhäringa fina saker, så gott som varje dag. Av precis allt som hänt senaste året är jag mest stolt över att jag vågade (såklart!) och gladast över alla nyfunna vänner som verkligen förgyller. Jag bockar och bugar mitt djupaste.

13 juni 2011


Minikeso, Easy Tones och disciplin. Minst en timme varje dag å så en gnutta böj, lyft och knip när tillfälle bjuds. Startskottet har gått för det plågsamt ytliga men i stunden oundvikliga loppet. Här ska slipas.

10 juni 2011



En bland väldigt många fördelar med att ha mycket att göra i mitt jobb är att folk i välbesökta butiker förr eller senare känner igen en. Och vet att man spenderar. Och kanske tillochmed skickar med saker alldeles gratis för att man ler och gillar varandra. Idag på Holmens Marknad beställde jag ett busslass med grejer till kommande veckors jobb och fick denna sjukt fina servisen på köpet. Sol ute. Sol inne. Sol i sinnet. Plus fredag och after work.

Ps. Jag försöker ganska så prompt undvika hyper. Dom är liksom, likt en alldeles perfekt karl, ganska så ointressanta. I mitt tycke. Just därför har Lisa Bengtsson aldrig varit en favorit. Förrän nu. Hennes nya serie personifierade taxar är fullkomligt bedårande. I sommar har jag en vovve på min vägg, det är ett som är säkert. Exklusivt gjorda dogs till förmån för Rädda Barnen hittar du här.

8 juni 2011


Känner du dej fasligt sugen på att bygga sprillans nytt? Spana i så fall in Sköna Hus och boka ditt nynya boende så kommer jag gladeligen och hjälper dej med inredningen. Ses vi inte där så sågs vi kanske på skolavslutningen tidigare idag? Eller på judoavslutningen ikväll? Eller i medicinskåpet? Sablars åska.

6 juni 2011






Jorden anropar jobbmood. Hallå..?

4 juni 2011


Så har då äntligen årets andra nummer av generösa Kungsmässan Magasinet landat. Har du inget fått i lådan så beger du dig antingen till Sveriges trivsammaste köpcentra eller slänger ett öga just precis här. Vad tycks?

1 juni 2011




Jag sitter på kammaren och moodboardar inför ett tapetjobb, så till den grad att jag plötsligt bestämt mej för att byta ut en gammal favorit här hemma mot en ny. Men gammal. För eftersom jag har personliga problem med saker här hemma som känns ny-nya så letar jag något mer avdankade godingar hos Tapetorama. Där finns förbaskat mycket fint och i sanningens namn så slinker en och annan nyproducerad rulle upp på topp 10-listan. Min favorit här hemma är den storblommiga, en fransk chansning på Blocket som gick tokhem. I dubbel bemärkelse. Ut traskar den förmodligen aldrig, fransosen.