31 oktober 2010



Vi provsitter vår nygamla soffa. I köket. Det finns inget ställe att ha den på annat än mitt i själva arbetszonen. Jag har en känsla att den kommer bli kvar här ett tag, trots att den ansvarar för att man bara kan öppna diskmaskinen halvvägs och till att man liksom måste vika knäna för att ta sig ut i hallen. Men den är så värt det. Hela familjens nya darling.

30 oktober 2010


Ikväll leker vi Halloween. Det går till som så att A skrämmer skiten ur grannarna medan jag sitter djupt i soffan och hämtar inspiration till en fullknökad veckas möten och projekt. Förmiddagens barnkalas för tjugo kids gick över föväntan. Alltid lika skönt när det är över. Nu har vi tills augusti på oss att ladda om.

29 oktober 2010




Ägnar fredagen åt paket och praliner. Inte dumt.

28 oktober 2010

Har kommit på att det jag älskar med livet är uppoffringarna. Ska berätta mer om det en annan dag. Just nu blev jag så lycklig över min egna tankeförmåga att jag bara måste sätta det på digital pränt. World wide web minus Egypten.


Fick just nys om att Susann på Purple Area i Malmö skriver om mej på sin fina blogg idag. Dubbelt upp, dessutom. En kan inte annat än att bocka och buga.

Ägnade morgonen åt mitt första BNI-möte. Precis när det är min tur att hålla en liten spontan presentation av mej själv, mitt företag och våra gemensamma styrkor inser jag att jag slängt på mej t-shiten ut och in. Well, vad göra? Jag tror ingen såg. Tyckte dom tittade intresserat på mig med snälla ögon. Summa summarum så var det ett intressant möte. Bra. Jag lärde mej en hel del. Som att det är väldigt viktigt att ha en elevator pitch. Det hade inte jag. Den finns ju i huvudet men munnen sa helt andra grejer. Vet faktiskt inte riktigt vad, tänkte bara på tvättlappen som tittade fram. Nu har jag tagit steget över nätverksträffströskeln och nästa gång blir det lättare. Jävlar vad jag kommer prata då. Tack Annika för att jag fick komma.

27 oktober 2010



Idag håller vi kalas på tacopaj och grodbakelse. Sju år blir pojken min. Herregud. Det får inte bli för livat, ska på en mycket viktig - mycket tidig! - frukost imorgon. Har också Blocketfyndat en soffa som hämtas i Borås på söndag. Vi kommer ha roligt i många år, det känner jag på mej. Asnöjd.

Idag befinenr jag mig på fina köpcentret Kungsmässan i Kungsbacka för att plocka produkter till deras julmagasin. Potentiella julklappar fullkomligt trängs i butikerna men det som trots allt gjorde starkast avtryck på mej idag var faktiskt dessa härliga pumpor. Superfina. Och så gör dom lite gott för fantasin dessutom.

Jag har fortfarande inte vant mej vid livet som egenföretagare och frilansare. Icke. Men att komma hem efter dagis- och skolskjuts, göra en kopp te, sätta sej framför datorn - framför brasan! - gör att det just idag känns rätt så bra.

26 oktober 2010


Just nu plockar jag produkter i dagarna tre för en kommande plåtning. Barnen tycker förstås det är strålande att ha en mamma som fyller huset med kassar till bredden proppade av roliga ting. Just denna gången innehåller påsarna en hel del barnvänliga saker och S föll naturligtvis för en skidhjälm. Två år gammal och envis som en åsna är det svårt att förstå att grejerna bara är till låns. Jag kommer få ett hästjobb med att få av den ikväll.

21 oktober 2010


Vi har en mus i vårt hus. Hon heter Linda. Jag vet inte hur möss funkar; hur länge dom lever eller hur ofta dom parar sej, men jag vill gärna tro att det är hon och bara hon som har överlistat oss i flera års tid. Varje vinter knastrar det i köket om nätterna. Linda gör mej livrädd, möss är det absolut värsta jag vet. För att inte tala om gnagare av modell större. Jag måste ringa anticimex - nu. För dom har väl jour, eller?

Blir uppmärksammad i grannlandet idag. Tack Heidi. Stort för mej som älskar Danmark, av nån outgrundlig anledning. För så mycket mer än Lökken, Legoland och badhotellet i Fredrikshamn har jag egentligen inte sett. Det är nåt med folket, dom verkar så glada allihop. Och galna. Dricker vin på morgonen, har för stora mössor och lever liksom livet. Och så är dom magnifika när det kommer till form och design. Jag gillar.

Nej, det är ingen smaskig kokosboll. Det är hagel. Tur för mej att jag har haft två finfina och högst kreativa möten idag och troget sällskap av min sköna son. Tack pojkar.


Jag är fullkomligt oduglig i köket är det i mitt fall - eller hus - långt ifrån hemmets kärna. Springer i kylskåpet efter morötter, messmör och annat att förtära på direkten gör jag däremot stup i ett, inte minst på morgonkvisten. Därför sitter den här fina påminnelsen strategiskt placerad på just kylskåpsdörren. För tänk ändå vad svårt det ska vara att tro på sig själv och sina förmågor. Det måste vi bli bättre på, allesammans. Behöver du liksom jag lite dagligt peptalk kan du beställa en exakt likadan härlighet från illustreramera på bästa signerat.se för cirkus 200 spänn. För mig är den värd ungefär en miljon under livets risigare dagar.

19 oktober 2010


Idag uppmärksammar bästa Frida på Trendenser mig på sin omåttligt populära blogg. Är glad som en lärka, förstås.

Tack men nej tack.

18 oktober 2010


Glass till frukost? Jorå när man är sex år och sjuk är allt tillåtet.




I dag kan man läsa om mig på bästaste Lotta Agatons välbesökta blogg. Magnifikt. 1000 tack.

Barnsligt, jag vet. Fast det får mej inte att sluta fnissa.

9 oktober 2010




Sex år och med hela livet framför sej. Mäktig känsla att han är bara min. Bereder mej på att skåda betydligt värre sökord framöver.

3 oktober 2010



När jag jobbar är jag petig. Sjukt petig. Oavsett om det handlar om ord eller form. Styling handlar inte om snygga, dyra saker på rad. Text handlar inte om en mängd bokstäver i korrekt ordning. Det handlar om att skapa någonting annat. En harmoni. Luft. Känsla. Rytm. Balans eller obalans. Inget jag åstadkommer på hemmaplan, precis. Ett litet boende och två lekfulla barn skapar ett kreativt kaos. Och jag gillar det. Starkt.